Stołówka szkolna

Serdecznie zapraszamy
 do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej.
Aktualny jadłospis znajdziecie Państwo zawsze w zakładce
STOŁÓWKA SZKOLNA



KONTAKT:

- z właścicielem p. Antonim Gabryjałowiczem +48 608 331 463,

- z pracownikiem p. Jolantą Mirzyńską (drogą SMS) +48 500 119 884

CENNIK: 

- cena obiadu dwudaniowego: 10,00 zł

- zupa: 4,00 zł

- drugie danie: 6,50 zł

- obiady dla osób spoza szkoły: 12,00 zł

 

 

Menu stołówki szkolnej w Drzonowie
od 19.11.2018 r. do 23.11.2018 r.

Data:

Obiad:

Gramatura/alergeny:

Uwagi:

Poniedziałek

19.11.2018

1/zupa pomidorowa z makaronem

2/filet z piersi kurczaka z kaszą gryczaną

3/ surówka

4/ kompot

 350 ml         / 1,3,7,9

 
90 g + 100 g  /1,7

 
90 g /

250 ml /-

 

Do każdego obiadu dodawane są owoce

 

Wtorek

20.11.2018

1/ zupa ogórkowa

2/kotlet schabowy z ziemniakami

3/ surówka

4/ kompot
 350 ml           /1, 7,9,

300 ml          /1,3,7

 
90 g

250 ml/ -

Do każdego obiadu dodawane są owoce

Środa

21.11.2018

1/ zupa pieczarkowa

2/pyzy z mięsem

3/surówka

4/ kompot
 
350 ml          /1,7,9

300 ml         / 1,3,7

90 g

250 ml/ -

Do każdego obiadu dodawane są owoce

Czwartek

22.11.2018

1/ kapuśniak z kiszonej kapusty

2/ kurczak pieczony     z ziemniakami

3/surówka

4/ kompot

350 ml        /1, 9

 
90 g+ 100g  /7

 
90g

250 ml / -

Do każdego obiadu dodawane są owoce

Piątek

23.11.2018

1/ zupa fasolowa

2/  ryba z ziemniakami

3/ surówka

4/ kompot
 350 ml              /1,9

90 g + 100 g   / 4,7

 90 g/-

250 ml/- 

Do każdego obiadu dodawane są owoce

 

14 alergenów  występujących w potrawach
stołówki szkolnej w Drzonowie (z przykładami):

Nr alergenu

Nazwa
alergenu

Przykłady

1

Zboża zawierające gluten

Pszenica, jęczmień„, owies, żyto, orkisz, mąka krupczatka, kasza manna, kuskus, skrobia, kasza kukurydziana i inne

2

Skorupiaki

Krewetki, raki, homary, kraby, kryl, langusty i inne

3

Jaja

Jaja kurze, gęsie, kacze, indycze, przepiórcze i inne 

4

Ryby

Ryby wszelkiego typu: surowe, gotowane, oraz marynowane, kawior, ikra i inne

5

Orzeszki ziemne

Olej arachidowy, masło arachidowe i inne

6

Soja

Ziarno sojowe, mąka sojowa, kasza sojowa, mleko sojowe i inne

7

Mleko łącznie z laktozą

Mleko krowie, kozie, owcze, bawole, końskie, białko mleczne,

Kazeina, białko serwatkowe, laktoza, śmietana, jogurt, kefir, sery, puree ziemniaczane, masło i inne

8

Orzechy z drzew

Migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie i inne

9

Seler

Seler korzeniowy, ziarna selera, łodyga selera, liść selera, soki warzywne z zawartością selera, mieszanki przypraw, curry, buliony i inne

10

Gorczyca

Ziarno gorczycy, musztarda, olej gorczycowy i inne

11

Nasiona sezamu

Ziarno sezamowe, olej sezamowy, pasta sezamowa, masło sezamowe, mąka sezamowa i inne

12

Dwutlenek siarki i siarczyny

Dwutlenek siarki oraz sole kwasu siarkawego, wino z zawartością siarczynów, produkty na bazie tartego chrzanu i inne

13

Łubin

Mąka łubinowa, kiełki łubinu i inne

14

Mięczaki

Mułki (małże, omułki, przegrzebki, ostrygi), ślimaki, kalmary, ośmiorniczki, oĹśmiornice, mątwy i inne